Inhoudsopgave

Artikel 1 - Identiteit
Artikel 2 - Omgangsvormen
Artikel 3 - Onjuiste vermeldingen op de website
Artikel 4 - Intellectuele eigendom
Artikel 5 - Account
Artikel 6 - Communicatie
Artikel 7 - Beveilging van de website
Artikel 8 - Aansprakelijkheid
Artikel 9 - Toepasselijk recht
Artikel 10 - Geschillen
Artikel 11 - Aard en reikwijdte van de overeenkomst
Artikel 12 - Website
Artikel 13 - Looptijd advertentieovereenkomst
Artikel 14 - Prijs en (automatische) betalingen
Artikel 15 - Klachten
Artikel 16 - Beëindiging

Artikel 1 | Identiteit

A-vendre.nl is gevestigd aan de Op de set 140 (6515 LL) in Nijmegen en ingeschreven bij de KvK onder nummer: 62552627. Het BTW-nummer is NL0022166404B45.

A-vendre.nl is een platform voor de verkoop van onroerend goed.

Artikel 2 | Omgangsvormen

A-vendre.nl verlangt van alle gebruikers dat zij zich tegenover anderen en tegenover A-vendre.nl correct gedragen. Voor alle gebruikers geldt dat het niet toegestaan is om:

  • onjuiste, onvolledige of misleidende gegevens te plaatsen;
  • reclame te maken voor producten of diensten anders dan volgens het format van de website;
  • te handelen in strijd met rechten van derden, zoals rechten van intellectuele eigendom;
  • virussen te verspreiden of berichten te verspreiden die spam, kettingbrieven of piramidesystemen bevatten;
  • de infrastructuur onredelijk te belasten of de goede werking van de website te verstoren;
  • enige inhoud of persoonlijke gegevens van derden te plaatsen, te kopiëren, te bewerken, te verspreiden of op andere manieren inbreuk te maken op de privacy van anderen;
  • zich kwetsend uit te laten over of jegens anderen of om te beledigen, te intimideren, te discrimineren, af te persen, zich gewelddadig te uiten of porno te verspreiden;
  • gegevens te plaatsen die strijdig zijn met de doelstellingen van A-vendre.nl;

Deze opsomming is niet uitputtend. Ook andere onwenselijke handelingen zijn niet toegestaan, één en ander ter beoordeling van A-vendre.nl. A-vendre.nl heeft het recht een gebruiker uit te sluiten van gebruik van de website onverminderd alle overige rechten die aan A-vendre.nl toekomen.

Gebruiker gaat ermee akkoord dat A-vendre.nl het recht heeft om politie/justitie gegevens te verstrekken van een gebruiker indien die gegevens worden opgevraagd bij een vermoeden van strafrechtelijk handelen.

Voor het melden van een handelen in strijd met de omgangsnormen verzoekt A-vendre.nl de gebruiker contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Artikel 3 | Onjuiste vermeldingen op de website

De gegevens van objecten vermeldt op de website zijn afkomstig van en geplaatst door de aanbieder. De aanbieder is ervoor verantwoordelijk dat deze gegevens, zoals prijzen, beschikbaarheid en eigenschappen van de objecten, juist en volledig worden verstrekt. A-vendre.nl faciliteert de plaatsing van advertenties, kan de gegevens niet op waarheid controleren en neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid of volledigheid.

Alle gegevens op de website zijn onder voorbehoud van vergissingen of andere fouten van ons of van de adverteerders. Gegevens op de website zijn uitsluitend ondersteunend en nooit bedoeld als advies.

A-vendre.nl verzoekt de gebruiker om eventuele onjuistheden of onvolledigheid direct na constatering bij A-vendre.nl te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiervoor hartelijk dank, mede namens de andere gebruikers van de website.

Artikel 4 | Intellectuele eigendom

De gegevens op de website kunnen beschermd zijn door rechten van intellectuele eigendom. Deze rechten zijn voorbehouden en dienen te worden gerespecteerd. Gegevens kunnen zijn: teksten, afbeeldingen, foto’s en illustraties. Ook de website zelf is beschermd, waaronder de vormgeving, de software, woord- en beeldmerken en gegevens. Behoudens wettelijke uitzonderingen mag niets van dit alles worden verveelvoudigd (waaronder “framing” mede wordt begrepen), aan derden ter beschikking gesteld of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van A-vendre.nl of de betreffende rechthebbende.

Het aanbrengen van een hyperlink vanaf een andere website naar (een pagina op) de website van A-vendre.nl is in beginsel toegestaan.

A-vendre.nl behoudt zich het recht voor een hyperlink vanaf de website te verbieden indien de inhoud, uitstraling of reputatie van de gast-website zich naar het oordeel van A-vendre.nl slecht verdraagt met de naam en reputatie van A-vendre.nl.

Artikel 5 - Account

De website biedt de gebruiker de mogelijkheid een account aan te maken. Indien de gebruiker van deze mogelijkheid gebruik maakt, staat deze ervoor in dat hij:

  • 18 jaar of ouder is en handelingsbekwaam;
  • alle verstrekte gegevens juist en volledig zijn;
  • gerechtigd is de gegevens te gebruiken;

Bij strijdigheid hiermee heeft A-vendre.nl het recht het account per direct te verwijderen, onverlet andere rechten die A-vendre.nl toekomen.

Het account kan op ieder moment door de gebruiker worden gewijzigd of op aanvraag via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. worden verwijderd.

Artikel 6 | Communicatie

Bij communicatie met A-vendre.nl aanvaardt de gebruiker de verantwoordelijkheid voor het gebruik van e-mail als communicatiemiddel en de mogelijkheid dat e-mail niet of niet tijdig wordt ontvangen. De gebruiker dient altijd zijn spamfilter en de website te checken.

Artikel 7 | Beveiliging van de website

A-vendre.nl treft passende technische en organisatorische maatregelen voor de beveiliging van de website. De beveiliging zal voldoen aan een niveau dat, gelet op de stand van de techniek, de gevoeligheid van de gegevens en de kosten verbonden aan het treffen van de beveiliging niet onredelijk is.

De gebruiker van de website zal zorg dragen voor adequate beveiliging van zijn computer en aan hem toegekende account-toegangscodes vertrouwelijk behandelen en niet aan anderen verstrekken.

Artikel 8 | Aansprakelijkheid

A-vendre.nl is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van het gebruik van de website, waaronder het gebruik van gegevens op de website en evenmin voor de verplichtingen of geschillen die voortvloeien uit of samenhangen met overeenkomst(en) tussen een koper en een verkoper of (een) andere overeenkomst(en) die de gebruiker sluit.

Indien tussen de gebruiker en A-vendre.nl een overeenkomst tot stand is gekomen dan is de hoogte van de aansprakelijkheid van A-vendre.nl, ongeacht de grondslag van de vordering, beperkt tot de directe schade tot maximaal een bedrag ter hoogte van het voor die overeenkomst tussen de gebruiker en A-vendre.nl bedongen bedrag voor de duur van een jaar.

In alle gevallen is de aansprakelijkheid van A-vendre.nl beperkt tot de directe schade tot een maximum van € 500,00 (vijfhonderd EURO). A-vendre.nl is nooit aansprakelijk voor indirecte schade.

Artikel 9 | Toepasselijk recht

Op het gebruik van de website en op alle rechtsverhoudingen en overeenkomsten tussen de gebruiker en A-vendre.nl is Nederlands recht van toepassing.

Artikel 10 | Geschillen

Mocht een geschil ontstaan tussen de gebruiker en A-vendre.nl, dan zal A-vendre.nl zich inspannen om het geschil samen met de gebruiker op te lossen. A-vendre.nl verzoekt de gebruiker om een klacht direct te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat A-vendre.nl deze meteen in behandeling kan nemen en zo mogelijk de nadelige gevolgen kan beperken. A-vendre.nl streeft naar een voortvarende oplossing.

De rechtbank te Arnhem is bevoegd kennis te nemen van alle geschillen die voortvloeien uit rechtsverhoudingen of overeenkomsten tussen de gebruiker en A-vendre.nl, behoudens indien de wet zich in het voorkomende geval ertegen verzet dat het geschil bij een andere rechter dan de rechter van de woonplaats van de gebruiker wordt aangebracht.

Dit deel van de Algemene Voorwaarden geldt, naast andere toepasselijke delen van de Algemene Voorwaarden, bij het adverteren van accommodatie(s) op de website. Dit deel van de Algemene Voorwaarden geldt ook voor het adverteren voor de verkoop van onroerend goed.

Artikel 11 | Aard en reikwijdte van de overeenkomst

De plaatsing van accommodatie(s) op de website kan uitsluitend plaatsvinden door middel van sluiting van een advertentieovereenkomst met A-vendre.nl.

Wat zijn de verantwoordelijkheden van de adverteerder?

De adverteerder heeft eigen verantwoordelijkheden bij de plaatsing van objecten. De adverteerder:

  • staat in voor de juistheid en volledigheid van gegevens zoals de prijs, beschikbaarheid en de eigenschappen van de objecten;
  • staat ervoor in dat geen rechten van derden zich verzetten tegen het aanbieden van de accommodatie(s) en het gebruik van de gegevens;
  • aanvaardt dat A-vendre.nl niet verantwoordelijk of aansprakelijk is voor en het recht heeft tot verwijdering van de advertentie indien een derde stelt dat inbreuk wordt gemaakt op zijn rechten (“Notice and Take Down”);

Artikel 12 | Website

De adverteerder zal alle benodigde gegevens ter beschikking stellen voor de plaatsing van de objecten op de website middels een advertentie in overeenstemming met het format van de website. A-vendre.nl heeft het recht om de ter beschikking gestelde gegevens ook te gebruiken voor algemene marketing- en reclamedoeleinden.

Wijzigingen zullen door de adverteerder meteen worden doorgevoerd in de advertentie. De adverteerder zal geen onnodige, ongewenste, onjuiste of onvolledige gegevens vermelden.

A-vendre.nl is continu bezig met het verbeteren van de functionaliteit van de website. In de website kunnen wijzigingen worden aangebracht. De adverteerder zal de redelijke medewerking verlenen om daaraan bij te dragen.   

Artikel 13 | Looptijd advertentieovereenkomst

De advertentieovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van een maand en loopt aansluitend automatisch door telkens voor de duur van een maand. De advertentieovereenkomst kan door adverteerder op ieder moment worden beëindigd door schriftelijke opzegging (waaronder mede wordt verstaan per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Bij opzegging vindt geen restitutie plaats.

Artikel 14 | Prijs en (SEPA) betaling  

Voor zover overeengekomen in de advertentieovereenkomst is de adverteerder voor een advertentie de maandelijkse prijs verschuldigd. De prijs dient de eerste keer handmatig te worden voldaan. Vervolgens schrijven wij precies een maand later - via een automatische incasso - het bedrag af voor nogmaals een maand. Voorbeeld: u doet op 10 februari een betaling, dan schrijven wij op 10 maart, 10 april, 10 mei etc. het bedrag af voor telkens een verlenging van één maand.

Particuliere verkopers betalen iedere maand €9,50 per object. Makelaars krijgen voor de eerste betaling te horen wat de kosten zijn.

Mislukt de incasso, dan wordt uw advertentie (tijdelijk) van de website verwijderd. Pas als de incasso weer lukt, zullen wij uw advertentie weer online zetten. Is er onterecht een incasso van uw bankrekening afgeschreven? Dan kunnen wij dit direct storneren. Neem hiervoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Artikel 15 | Klachten

A-vendre.nl neemt klachten van gebruikers van de website serieus en verlangt hetzelfde van de andere gebruikers. A-vendre.nl is gerechtigd klachten van gebruikers te onderzoeken en zo nodig maatregelen te treffen, waaronder de verwijdering van een advertentie, onverlet overige rechten die A-vendre.nl toekomen.

Artikel 16 | Beëindiging

A-vendre.nl heeft op ieder moment het recht om de overeenkomst tussen A-vendre.nl en de adverteerder te beëindigen door opzegging met een opzegtermijn van vijf werkdagen, onverlet alle overige rechten voor wat betreft beëindiging van de overeenkomst.