To save favorites please log in first.

Exclusieve Mas, 5 vertrekken met wijngaard(je)

Type of property
Residential, Exclusive
Region
Provence-Alpes-Côte d’Azur
Department
83 - Var
City
Pontevès
Country
France
Reference number
9250-2540

House for sale in France for:

€ 625.000

Dutch

Originele ‘Mas en pierre’ gelegen in Pontevès in het zuidoosten van Frankrijk (département VAR ), beter bekend als de ‘ Provence Verte’. (regio Gorges du Verdon).

Pontevès is een actieve gemeenschap met eigen gemeentehuis en dorpsschool en telt ongeveer 600 permanente inwoners. Barjols, Cotignac, Aups en Salernes zijn de grotere steden in de omgeving.

Op het dorpsplein met zijn chateau, fontein en oude kerk vind je een Depôt de pain – kruidenier, waar je s ’ochtends je koffie drinkt met de lokale bevolking en je croissant en stokbrood ophaalt. Elke vrijdagochtend is er een Provençaalse versmarkt met fruit/groeten en geitenkaas van lokale producenten.  

Via een doodlopend straatje kom je na 300 m aan de stedelijke waterput en ons domein. Hier is de start van verschillende wandelroutes welke uitmonden in het reservaat ‘ Le Bessillon ‘.

Dit is een prachtig natuurreservaat met oneindig veel wandelmogelijkheden en schitterende natuur.

Het oude Provençaalse huis bevindt zich op een terrein van 3840 m2 en is gebouwd in natuurstenen met zeer dikke muren, goed gerestaureerd met behoud van authenticiteit.

De oprijlaan is omzoomd door zuiderse cipressen en lavendel. Enkele oude bomen voor het huis zorgen er voor dat het tijdens de zomer heerlijk fris blijft in huis.

Vanaf s ’ochtends zie je de zon opkomen boven de Besillon om s ’avonds onder te gaan bij de Mont Sainte Victoire. Op de verschillende terrasjes heb je een prachtig oninneembaar vergezicht.  s ’Nachts wordt je verrast met een adembenemende sterrenhemel. 

Op het terrein hebben we olijfbomen, een oude kerselaar, kweeperen en amandelen.  10 jaar geleden werd een kleine wijngaard aangeplant ( 400 wijnstokken – muscadet petit grain). Lokale wijnboeren kunnen indien nodig helpen de oogst om te zetten in een ‘vin doux’. Terrein wordt indien gewenst onderhouden door lokale (betrouwbare) tuinman.

Het huis zelf bestaat uit eetkamer – salon – keuken en 2 zeer mooie grote slaapkamers (max. 6 personen) met elk hun badkamer. Dit wordt aangevuld met een aangebouwde berging en groot overdekt terras met zomerkeuken (inclusief broodoven).

Een oude waterput, die zeer goed functioneert, kan dienen om het (verwarmd) zwembad van 10 x 5 m en diepte tot 3 m bij te vullen of om de planten te besproeien.

De ganse eigendom ademt authenticiteit uit, een integer ‘Provence’ gevoel. Deze streek is nog niet overrompeld door toeristen.

70 km zuidoosten van Aix-en-Provence

70 km van Marseille, Toulon

40 km ten zuiden van Gorges du verdon 

Other information

Habitable surface
100 m2
Terrain
3940 m2
Rooms
5
Bedrooms
2
Bathrooms
2
Situation
Village
Type of Heating
Electric
Wastewater
Septic tank
Pool
Yes

Energy consumption

DPE value : 0
Economic residence
energie_schaal
High energy consumption residence
Not calculated
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 0
Low greenhouse gas output
energie_schaal
High greenhouse gas output
Not calculated
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!