Voor het opslaan van favorieten moet je eerst inloggen.

Exclusieve Mas, 5 vertrekken met wijngaard(je)

Soort object
Koopwoning, Exclusief
Regio
Provence-Alpes-Côte d’Azur
Departement
83 - Var
Plaats
Pontevès
Land
Frankrijk
Referentie nummer
9250-2540

Huis te koop in Frankrijk voor:

€ 625.000

Nederlands

Originele ‘Mas en pierre’ gelegen in Pontevès in het zuidoosten van Frankrijk (département VAR ), beter bekend als de ‘ Provence Verte’. (regio Gorges du Verdon).

Pontevès is een actieve gemeenschap met eigen gemeentehuis en dorpsschool en telt ongeveer 600 permanente inwoners. Barjols, Cotignac, Aups en Salernes zijn de grotere steden in de omgeving.

Op het dorpsplein met zijn chateau, fontein en oude kerk vind je een Depôt de pain – kruidenier, waar je s ’ochtends je koffie drinkt met de lokale bevolking en je croissant en stokbrood ophaalt. Elke vrijdagochtend is er een Provençaalse versmarkt met fruit/groeten en geitenkaas van lokale producenten.  

Via een doodlopend straatje kom je na 300 m aan de stedelijke waterput en ons domein. Hier is de start van verschillende wandelroutes welke uitmonden in het reservaat ‘ Le Bessillon ‘.

Dit is een prachtig natuurreservaat met oneindig veel wandelmogelijkheden en schitterende natuur.

Het oude Provençaalse huis bevindt zich op een terrein van 3840 m2 en is gebouwd in natuurstenen met zeer dikke muren, goed gerestaureerd met behoud van authenticiteit.

De oprijlaan is omzoomd door zuiderse cipressen en lavendel. Enkele oude bomen voor het huis zorgen er voor dat het tijdens de zomer heerlijk fris blijft in huis.

Vanaf s ’ochtends zie je de zon opkomen boven de Besillon om s ’avonds onder te gaan bij de Mont Sainte Victoire. Op de verschillende terrasjes heb je een prachtig oninneembaar vergezicht.  s ’Nachts wordt je verrast met een adembenemende sterrenhemel. 

Op het terrein hebben we olijfbomen, een oude kerselaar, kweeperen en amandelen.  10 jaar geleden werd een kleine wijngaard aangeplant ( 400 wijnstokken – muscadet petit grain). Lokale wijnboeren kunnen indien nodig helpen de oogst om te zetten in een ‘vin doux’. Terrein wordt indien gewenst onderhouden door lokale (betrouwbare) tuinman.

Het huis zelf bestaat uit eetkamer – salon – keuken en 2 zeer mooie grote slaapkamers (max. 6 personen) met elk hun badkamer. Dit wordt aangevuld met een aangebouwde berging en groot overdekt terras met zomerkeuken (inclusief broodoven).

Een oude waterput, die zeer goed functioneert, kan dienen om het (verwarmd) zwembad van 10 x 5 m en diepte tot 3 m bij te vullen of om de planten te besproeien.

De ganse eigendom ademt authenticiteit uit, een integer ‘Provence’ gevoel. Deze streek is nog niet overrompeld door toeristen.

70 km zuidoosten van Aix-en-Provence

70 km van Marseille, Toulon

40 km ten zuiden van Gorges du verdon 

Overige informatie

Bewoonbaar oppervlak
100 m2
Terrein oppervlakte
3940 m2
Vertrekken
5
Slaapkamers
2
Badkamers
2
Ligging
Dorp
Type verwarming
Electrisch
Afvalwater
Septic tank
Zwembad
Ja

Energieverbruik

DPE waarde : 0
Woning zuinig in energieverbruik
energie_schaal
Woning met hoog energieverbruik
Niet berekend
Energieverbruik (de belangrijkste energiebron) voor verwarming, warm water en koeling Standaardmeting: KWhep/m².jaar

Uitstoot van broeikasgassen

GES waarde : 0
Lage uitstoot van broeikasgassen
energie_schaal
Hoge uitstoot van broeikasgassen
Niet berekend
Uitstoot van broeikasgassen (UBK) voor verwarming, warm water en koelsystemen Standaardmeting: kgeqCO2/m2.jaar

Meer weten over dit huis?

Je denkt: Dit huis in Frankrijk zou ik misschien wel willen kopen? Vraag dan nu vrijblijvend meer informatie aan. Gebruik hiervoor het informatieformulier op deze pagina. We helpen je graag verder om de koop van dit huis te realiseren!

Meer informatie
Interesse om dit huis in Frankrijk te kopen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan!