Terug naar de website Website van de schilder
Voor het opslaan van favorieten moet je eerst inloggen.

Villa met grote tuin te koop in Cessenon sur Orb. 255.000 euro

Soort object
Koopwoning
Regio
Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées
Departement
34 - Hérault
Plaats
Cessenon sur Orb
Land
Frankrijk
Referentie nummer
03121954-1021

Huis te koop in Frankrijk voor:

€ 255.000

Villa Finou

Villa Finou ligt aan de westoever van de rivier de Orb, in Cessenon sur Orb, net over de brug die het dorp in tweeën deelt. Het huis staat geheel vrij, links, rechts en aan de overkant zijn alleen moestuintjes van dorpsbewoners. Aan de achterkant kijk je naar een wijnveld, met daarachter de rivier de Orb. Vlakbij het huis is een strand waar je uitstekend in de Orb kunt zwemmen.  De ruime, goedonderhouden achtertuin ligt op het zuidoosten, met verschillende terrassen, een ruim gazon, zon- en schaduwplekken.

Het huis is in 1969/70 gebouwd door de docent ‘timmeren’ van de plaatselijke middelbare school. Hij heeft het huis van onder tot boven helemaal zelf gebouwd. Wat overigens de meeste Fransen op het platteland doen. Wij hebben het huis in 1996 gekocht.  In 2004 zijn alle buitenmuren opnieuw gepleisterd en geschilderd, inclusief het houtwerk. Binnen zijn alle muren geschilderd, is er elektrische centrale verwarming geïnstalleerd en is er in 2016 een volledig nieuwe keuken geplaatst.

Voortuin en entree

Een smeedijzeren dubbel hek geeft toegang naar de oprit naar de garage. Via een tweede, kleiner hek, kom je na enkele lage treden bij de zware, degelijke voordeur, met buitenverlichting in de overkapping. In de voortuin is ook een klein schuurtje, dat geschikt is voor bijvoorbeeld houtopslag. Links en rechts langs het huid loopt een ruim pad naar de achtertuin, en bereik je de veranda die langs de achterzijde van de woning loopt.  De voortuin is in alle seizoenen aantrekkelijk, met rozen, hibiscus, kerstroos, narcissen, tulpen en groenblijvende struiken. Een statige wilg en weelderige laurier staan langs de oprit. Achter de voordeur ligt een klein voorportaal, via een tussendeur kom je in een ruime hal, die toegang geeft tot alle ruimtes op de begane grond.

Keuken

In 2016 is de keuken compleet vernieuwd. Door een kookeiland (inductie) te plaatsen is er veel werkruimte en bergruimte gecreëerd. De werkbladen zijn van groen geaderd natuursteen (wat goed combineert met de tegelvloer, de fronten zijn licht eiken. Onder de werkbladen zijn er overal overzichtelijke laden en aan de kamerzijde van het kookeiland is ruim bergruimte voor serviesgoed e.d. Achter de hoge deuren gaat de een diepe bergkast schuil, met koelkast. De vaatwasser is verhoogd, zodat deze zonder bukken in- en uitgeruimd kan worden. Het aanrecht heeft een grote en kleine wasbak, met een douchkraan (één handgreep voor warm en koud). Onder het aanrecht is uiteraard voldoende ruimte voor het gescheiden afval. De openslaande deuren komen uit op de veranda.

Woonkamer

De woonkamer heeft een L-vorm. Het lange gedeelte ligt in het verlengde van de keuken  en heeft ook openslaande deuren naar de veranda. Er is een imposante maar sierlijke open haard, die uitstekend functioneert. Via een boog bereikt men de zijkamer (de korte poot van de L) met ramen op het noorden (voortuin) en zuiden. De gehele benedenverdieping heeft vloertegels en is drempelloos. Het plafond in de woonkamer heeft een klassieke sierlijst.  Door de ramen rondom is er een aangename lichtinval. 

Bureau/bibliotheek

Op de benedenverdieping bevindt zich nog een extra kamer (10 m2) die gebruikt kan worden als extra slaapkamer of als bureau/bibliotheek, die uitkijkt op het noorden / de voortuin.

Sanitair

Badkamer en toilet zijn gescheiden. De badkamer heeft een ligbad met douche, wastafel en wasmachine aansluiting. Tevens is er een diepe bergkast. Een handdoeken radiator is gelijk met de centrale verwarming geïnstalleerd. 

Slaapkamer 1

Op de iets verhoogde slaapverdieping zijn twee slaapkamers, van elkaar gescheiden door een kastenkamer. De gehele etage heeft plavuizen vloertegels De grootste slaapkamer (circa 13 m2.) heeft een fraai uitzicht op de in het noorden gelegen bergketen. Alle muren en plafond recent opnieuw bepleisterd.

Slaapkamer 2

Slaapkamer 2 is iets kleiner (11m2)  maar ligt op het zuidoosten en heeft dus de ochtendzon. In deze slaapkamer is ook een wastafel met spiegel.  Een houten overkapping boven  het raam zorgt er voor dat deze kamer ook in de zomer altijd koel blijft.

Op het overloopje tussen de slaapkamers en de tussenkamer is ook de deur naar de zoldertrap. Een mooi, volledig afgetimmerde zolder met zolderraam biedt veel mogelijkheden, als extra logeerkamer, als werkkamer, voor bergruimte. 

Veranda

Langs het gehele woongedeelte plus keuken loopt een overdekte veranda die naar de achtertuin leidt. De veranda ligt in de luwte en  is ideaal om in de winter, voor en naseizoen te lunchen en de overkapping houdt de zon weg uit de woonkamer. 

Terras

Een groot terras (60m2) met platanen die in de zomer dichte schaduw geven en een vaste barbecue functioneert in de zomer als extra huiskamer. In voorjaar, als de platanen nog niet dichtgegroeid zijn, is een parasol wel nodig. Behalve de barbecue is er aan de andere kant van de tuin, op een kleiner terras, ook nog een hout gestookte pizzaoven, die ideaal is om flinterdunne pizza’s te maken. 

Een derde terras bevindt zich dichterbij het huis, naast het traditionele waterbassin, dat oorspronkelijk gebruikt werd om de moestuin te bevloeien maar voor degene die niet terugschrikken voor een koud bad, ook goed gebruikt kan worden om in de zomer even snel af te koelen.

In de achtertuin zijn twee (10m diepe) waterputten. Die waterputten zijn onontbeerlijk, zeker in de zomer, om de hele tuin van water te kunnen voorzien. In de zomer is het sproeien met leidingwater vaak verboden, maar de waterputten zorgen ervoor dat de tuin mooi en groen kan blijven.

Behalve terrassen zijn er overal bloemenperken, bloeiende struiken en fruitbomen (olijf, vijg, appel, kers, abrikoos, granaatappels). Het gazon over de hele lengte van de tuin zorgt voor een diepte in de tuin. Aan de achterzijde is in 2015 het hekwerk met toegangspoort volledig vernieuwd.

Garage

De garage is 10 meter lang en 3,20 breed. In de garage zit een extra (nieuw gebouwd) toilet, een extra keukenblok met roestvrijstalen aanrecht met warm en koud water. In 2007 is een nieuwe boiler geplaatst.

Praktische informatie

Kosten taxe ‘d’habition 2017                                                                     910 euro per jaar

Kosten taxe foncieres 2017                                                                        1044 euro (per jaar)

Opstalverzekering 2017                                                                               758 euro per jaar

Het houtwerk van het huis is behandeld tegen o.a. boktorren.

Energiekeurmerk: F (geen dubbele ramen)

Voor meer informatie

Bea Oomens/Eric Dijkhuizen

Email: dijkhui9@xs4all.nl

Tel: 06-38564112

 

 

 

Omgeving

Vanuit het huis heb je uitzicht op de omringende bergen en wijnvelden. De omgeving leent zich goed voor wandelen, fietsen, kanoën, of autotochtjes. Er is kleinschalig toerisme maar de voornaamste indruk is toch rust en ruimte.

In Cessenon sur Orb zijn zelf alle (basis) voorzieningen aanwezig: bakkers, supermarkt, de beste slager van de regio, een goed geoutilleerde markt op zaterdag , een café, restaurants, huisartsen en een apotheek. De zondagse weekmarkt in St. Chinian (op 10 km afstand is beroemd in de hele regio. De beste (geiten)kaas, veel biologische seizoensgroenten, olijfolie, olijven, noten en tapenade’s, verse mosselen en oesters, een paardenslager, vers brood en een uitstekende visboer (ook op de markt in Cessenon).  In St. Chinian en in Cazouls les Beziers zijn ook grote supermarkten.

Cessenon sur Orb ligt in de Herault, want onderdeel is van de Languedoc. Tegenwoordig heet dat Occitanie. Vanuit Cessenon zijn er prachtige wandel- en fietstochten te maken. De omgeving is heuvelachtig met uiteraard heel veel wijnvelden. Saint Chinian (het dichtstbijzijnde dorp) is ook de naamgever van de bekendste appellation in de Herault. Langs de Orb zijn overal prachtige strandjes waar je prima kunt zwemmen. Beziers is de dichtstbijzijnde grote stad, maar Montpellier is niet veel verder weg (drie kwartier met de auto) en een van de mooiste steden van Frankrijk. In de zomer zijn er tal van (muziek)festivals in de omgeving, vaak op prachtige kasteellocaties.

Villa Finou

Villa Finou is located on the west bank of the river Orb, in Cessenon sur Orb, just over the bridge that divides the village in two. The villa is completely free, left, right and on the other side are only vegetable patches of villagers. At the back are you looking at a wine field, behind the river Orb. Near the villais a beach where you can swim in the great Orb. The spacious, well maintained back garden faces South-East, with several terraces, a spacious lawn, Sun and shade spots. 
The House is built in 1969/70. We have bought the House in 1996. In 2004, all outside walls plastered and painted again, including the woodwork. There is electric central heating installed and there is a completely new kitchen placed in 2016

 

 Front garden and entrance
A wrought-iron double gate gives access to the ramp to the garage. Through a second, smaller fence, you come to the heavy, solid front door, with outdoor lighting in the roof. In the front yard is also a small shed that is suitable for wood storage. Left and right along the house runs a wide path to the backyard, and you reach the porch that runs along the rear of the house. The front yard is attractive in all seasons, with roses, hibiscus, Christmas rose, narcissus, tulips and evergreen shrubs. Behind the front door is a small vestibule, through a connecting door you come into a spacious hall, giving access to all areas on the ground floor.

Kitchen 
In 2016, the kitchen is completely renewed. By placing a cooking Island (induction) there is a lot of work space and storage space. The countertops are of green veined stone,  the fronts are of light oak. Behind the high doors, the is a deep storage cupboard, with refrigerator. The dishwasher has been increased, so that it can be unloaded easily. The sink has a large and a small sink. Under the sink is, of course, enough space for separate waste. The French Windows open onto the veranda.

Living room
The living room has an L shape. The long section is an extension of the kitchen and also has French doors to the porch. There is an imposing but graceful fireplace, which works great. The side room is reached via an arc (the short leg of the L) with windows on the north (front garden) and south. The entire ground floor has floor tiles and is wheelchair accessible. The ceiling in the living room has a classic trim. Through the windows around there is a pleasant light.

Bathroom and toilet

Bathroom and toilet are seperated. The bathroom has a shower and a bath. There is a towel heater.

Bedroom 1

On the ground floor there is a small sleeping room (or library) with view on the front garden.

Bedroom 2

On the first floor there are two bedrooms, seperated by  a dressing room. The whole floor has flagstones. The largest bedroom (13 m2.) has a very beatifull view on the black mountains. All walls and ceiling are recently painted. 

Bedroom 3  

Bedroom three  is a bit smaller 11m2) and on the southside of the house. You wake up with the sun on your face.  In this bedroom there is handbasin. 

Between the bedrooms there is a stair to the attic. A large attic with a window and possibilities for an extra bedroom or workingspace. 

Backgarden and veranda

Along the house, there is covered  veranda, leading to the large garden. In spring or even winter you can have lunch outside on the veranda in the sun. In the garden are a large terrace  (60m2) with trees fort he shadow. There is a bbq place and a pizzaoven. Fruittrees, flowerbeds, and a lawn make the garden an great place to be.In the garden are two deep wells (more than 10m deep).On the backside of the garden there is also an exit door and a new fence.

Garage

The garage is 10 m long and 3,2m wide. There is an extra toilet in here and all the facilities for an extra (summer) kitchen.

Practical information

taxe ‘d’habition                2017                                                                     910 euro a year

taxe foncieres                   2017                                                                     1044 euro a year

House insurance              2017                                                                     758 euro a year

)

For more information

Bea Oomens/Eric Dijkhuizen

Email: dijkhui9@xs4all.nl

Tel: 06-3856411

 

 

 

 

 

Environment
From the House you have views of the surrounding mountains and vineyards. The area lends itself well to hiking, biking, canoeing, or car trips. There is small-scale tourism but the main impression is peace and space. 
Cessenon sur Orb in its self all supplies present: bakers, supermarket, the best butcher of the region, a well equipped market on Saturday, a café, restaurants, doctors and a pharmacy. The Sunday weekly market in St. Chinian (10 km away) is famous throughout the region. The best (goat) cheese, many organic seasonal vegetables, olive oil, olives, nuts and tapenade's, fresh mussels and oysters, a horse butcher, fresh bread and excellent fishmonger. In St. Chinian and in Cazouls les Beziers are also big supermarkets. 
Cessenon sur Orb is located in the Hérault,part of the Languedoc. Nowadays it's called Occitanie. From Cessenon there are beautiful hiking and bicycle trips. The area is hilly with many vineyards. Saint Chinian (the nearest village) is also the namesake of the most famous appellation in the Herault region. Along the Orb there are beautiful beaches where you can swim. Beziers is the nearest large city, but Montpellier is not much further away (45 minutes by car) and one of the most beautiful towns in France. In the summer there are plenty of (music) festivals in the area, often on beautiful castle locations.

La villa (140 m2 habitable) est située sur la rive ouest du fleuve Orb, à Cessenon sur Orb, juste après  le pont. La maison, entière indépedante, est entourée par des petits jardins et des potagers des villageois et des vignobles de vignerons de Cessenon et de St. Chinian. A 300 metres il se trouve une plage où vous pouvez nager dans la riviere.

Le salon est spacieuse et lumineuse avec une grande cheminée. Il y a trois chambres. La cuisine ouverte est entièrement neuve. Le jardin, bien entretenu, face sud-est, a plusieurs terrasses, une pelouse spacieuse, taches de soleil et d’ombre. La maison est construite en 1969/70. Nous avons acheté la maison en 1996. En 2004, tous les murs sont plâtrés et peintus à l’extérieur, y compris les boiseries. A l’interieus tous les murs sont peintus et il y a chauffage électrique dans toutes les chambres.

 Le jardin de devant et l’entréé

Une double porte en fer forgé donne donne accès à une voie ou vous pourez garer votre voiture. Une autre porte, plus petit, mène après quelques marches à la porte d’entrée principale (très solide), avec de l’éclairage électric extérieur. Dans le jardin de devant il se trouve également un petit hangar qui, par exemple, peut être adapté pour le stockage de bois. Le jardin de devant est séduisante en toutes saisons, avec des roses, hibiscus, rose de Noël, narcissus, tulipes et arbustes à feuilles persistantes. Un saule majestueux et un laurel ligne l’allée.

La porte d’entrée mène à un petit vestibule. A travers une porte communicante, on entre dans un couloir spacieus, donnant accès à tous les pieces au rez de chaussée.

Cuisine ouverte

En 2016, la cuisine est complètement mis à jour. Avec un îlot de cuisson (induction) il y a des èspaces de travails et de stockages spacieux. Les plans de travails en pierre naturelle verte mélanges bien avec le carrelage du sol et les fronts en chêne clair. Il y a plein d’èspace pour ranger la vaiselle etcetera. Le lave-vaisselle a été soulevé, afin qu’il puisse être déchargé facillement. L’évier a un grand et un petit évier, avec un robinet de douche (une poignée pour l’eau chaude et froide). Sous l’évier il se trouve, bien sûr, assez d’èspace pour les déchets séparées. Les fenêtres Françaises s’ouvrent sur la véranda.

Salon
Le salon a la forme de L. La section longue est une extension de la cuisine et a également des portes Françaises qui ouvrent sur la véranda. Il y a une cheminée imposante et gracieuse, qui fonctionne très bien. La chambre côté a des des fenêtres au nord (de jardin) et au ouest. L’ensemble du rez-de-chaussée a des carreaux de sol et est accessible aux fauteuils roulants. Le plafond dans le salon a une garniture classique. Comme le salon a des fenêtres autour il y a une lumière agréable.

Plomberie
La salle de bains et les toilettes sont séparées. La salle de bains a une baignoire avec douche, lavabo et un joint pour le lave-linge. Il y a aussi une armoire de stockage profond. Un radiateur sèche-serviettes est installé au même temps que le chauffage central.

Bureau/Bibliothèque 
Au rez-de-chaussée il y a une chambre supplémentaire (10 m2) qui donne sur le jardin de devant et qui peut être utilisée comme une chambre à dormier ou un bureau/ bibliothèque.

Quelques marches mènes au l’étage avec deux chambres, séparées par un dressing. Tout le sol a de carrelage.

 La chambre 1

La chambre principale (environ 13 m2) a une vue magnifique sur la chaîne de montagnes située au nord.

Tous les murs et le plafond sont récemment plâtrés et peintus à nouveau.

La chambre 2 
Chambre 2 est légèrement plus petite (11 m 2) mais il se trouve sur le sud-est et a donc le soleil du matin. Dans cette chambre à coucher est également un lavabo avec miroir. Il y a un auvent en bois au-dessus de la fenêtre en sorte que la chambre reste toujours au frais même en été.

Grenier

Dès l’étage à coucher il se trouve la porte vers l’escalier qui mène au grenier. Ce beau grenier, entièrement en bois, avec fenêtre, offre de nombreuses possibilités, comme une chambre supplémentaire, salle de travail, espace de stockage.

Veranda et jardin arrière

Le long de la salon et de la cuisine il y a une veranda couvert qui mène au jardin arrière. La véranda donne un abri pour le vent et est idéale pour le déjeuner pendant la l’automne, l’hiver et le printemps.

Sur la grande terrasse (60 m 2) avec le barbucue les platanes donnent de l’ombre en été: un chambre de plus!    

A l’autre côté du jardin, sur une petite terrasse, vous trouverez un four à pizza au feu de bois, ce qui est idéal pour les pizzas mince.

Une troisième terrasse se trouve plus proche de la maison, à coté d’un bassin d’eau traditionnel, qui à l’origine a été utilisé pour irriguer le jardin potager, mais pour ceux qui ne pas répugner à un bon bain froid, peut également être utilisé en été pour un  refroidissement rapidement. Dans le jardin il y a deux puits (10 m de profondeur). Ils sont indispensables, surtout en été, pour arroser le jardin. Pendant un période de sécheresse l’arrosage avec de l’eau du robinet est souvent interdit, mais grace à ces puits le jardin reste agréable et verdoyant.Sauf les terrasses, il y de fleurs, d’arbustes et d’arbres fruitiers (olivier, figuier, grenadiers, abricot, cerise, pommes) partout. La pelouse autour de la longueur du jardin offre un vue profonde du jardin. La clôture avec portail est entièrement rénovée en 2015.

Garage
Le garage mésure 3,20 mètres par et 10. Dans le garage il y a un lavabo (nouvelle construction), un bloc cuisine supplémentaire avec cuisine en acier inox avec eau chaude et froide. En 2007, il y est placé un nouveau chauffe-eau. 

 

Informations pratiques
Coût taxe habition 2017        910 euros par année
Taxe foncières 2017               1.044 euros par année
Accueil assurance 2017          758 euros par année

Les boiseries de la maison sont traitée contre le longicorne. 
Etiquette Energie : F (pas de doubles fenêtres) 

Plus de renseignements
Bea Oomens/Eric Dijkhuizen
Courriel : dijkhui9@xs4all.nl

Environnement
De la maison, vous avez une vue sur les montagnes et les vignobles environnantes. La région se prête bien à la randonnée pédestre, VTT, canoë-kayak ou de sorties en voiture. Il est le tourisme à petite échelle, mais l’impression principale est de la paix et de l’espace. 
A Cessenon sur Orb toutes les fournitures sont actuels: des boulangeries, un supermarché, le meilleur boucher de la région, un marché bien équipé le samedi, un café, des restaurants, des médecins et une pharmacie. Le marché hebdomadaire du dimanche à St. Chinian (à 10 km) est célèbre dans toute la région. Le meilleur fromage (de chèvre), nombreux légumes biologiques de saison, huile d’olive, olives, noix et tapenades, pain frais, moules et huîtres, un boucherie et une poissonnerie excellente. A St. Chinian et à Cazouls les Beziers se trouvent également de grands supermarchés. 
Cessenon sur Orb est située à l’Hérault, Languedoc (Occitanie). Saint Chinian est aussi l’homonyme de l’appellation plus célèbre dans la région de l’Hérault. Le longe d’Orb il y a des belles plages. Béziers est la plus proche grande ville, mais Montpellier n’est pas beaucoup plus loin (45 minutes en voiture) et est un des plus beaux villages de France. En été il y a beaucoup de festivals (musique, dance) dans la région, souvent sur les lieux des beaux châteaux.

Overige informatie

Bewoonbaar oppervlak
140 m2
Terrein oppervlakte
1000 m2
Vertrekken
6
Slaapkamers
3
Badkamers
1
Ligging
Dorp
Type verwarming
Electrisch, Hout
Afvalwater
Riolering
Zwembad
Nee

Energieverbruik

DPE waarde : 0
Woning zuinig in energieverbruik
energie_schaal
energie_label_waarde
Woning met hoog energieverbruik
Energieverbruik (de belangrijkste energiebron) voor verwarming, warm water en koeling Standaardmeting: KWhep/m².jaar

Uitstoot van broeikasgassen

GES waarde : 0
Lage uitstoot van broeikasgassen
energie_schaal
Hoge uitstoot van broeikasgassen
Niet berekend
Uitstoot van broeikasgassen (UBK) voor verwarming, warm water en koelsystemen Standaardmeting: kgeqCO2/m2.jaar

Meer weten over dit huis?

Je denkt: Dit huis in Frankrijk zou ik misschien wel willen kopen? Vraag dan nu vrijblijvend meer informatie aan. Gebruik hiervoor het informatieformulier op deze pagina. We helpen je graag verder om de koop van dit huis te realiseren!

Meer informatie
Interesse om dit huis in Frankrijk te kopen? Vraag dan vrijblijvend meer informatie aan!
Omdat het kopen van een huis in Frankrijk je bezig houdt zijn deze aanbieders misschien ook interessant voor jou: