Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

Unieke moderne woning met adembenemend uitzicht op Spaanse Pyreneën

Type of property
Exclusive
Region
Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées
Department
66 - Pyrénées-Orientales
City
Montferrer
Country
France
Reference number
ST-2429

House for sale in France for:

€ 230.000

Mas Can Galan is een landgoed op een idyllische plek in de geliefde Vallespir, de meest zuidelijke vallei van Frankrijk aan de kant van de Middellandse Zee. Op dit terrein op de zuidhelling, op 800 meter hoogte en met zicht op de Spaanse bergen, bevinden zich 4 woonhuizen met 2 zwembaden. Drie woningen zijn permanent bewoond, de 4e is beschikbaar voor vrienden en familie. 

Voor één van de woningen zoeken we een nieuwe eigenaar.

De geheel vrijstaande Studio heeft door de 2 grote open ruimtes een loft-achtige sfeer en bestaat uit:

  • Leefruimte met keuken en zitkamer, schuifpuien, houtkachel en een elektrische verwarming en wenteltrap naar boven 
  • Separaat toilet met wastafel en spiegelkast op de beneden verdieping
  • Technische ruimte waarin ook bergruimte met kastplanken
  • Op de bovenverdieping: een bad-slaapkamer in boutique-hotel-stijl met o.a. elektrische badkamerverwarming, inloop-regendouche en modern badmeubel (uit 2022). Deur naar buiten.
  • Alle ramen en deuren hebben dubbel of 3-dubbel glas (2022). 
  • Geheel af te sluiten patio, deels overdekt. 

De gazons en borders kunnen privé gebruikt worden. Vanaf de patio is er een vrij uitzicht over de Spaanse Pyreneeën en naar het dorpje Montferrer. 

In het hoofdgebouw is een logeerkamer met badkamer voor gemeenschappelijk gebruik en de gastenwoning (de Westwing) kan een aantal weken paar jaar kosteloos gebruikt worden. 

De studio is ‘instapklaar’. Belastingen, elektra, water, wifi, gas, verzekeringen etc zijn allemaal centraal geregeld. 

Wij, de Nederlandse bewoners van Mas Can Galan (1 stel M/V en 1 vrouw) zoeken een nieuwe medeeigenaar die wil delen in de zorg voor de plek en indien mogelijk elkaar en de dieren (honden en katten). Het is geen woongroep en ieder huis is volledig zelfstandig. Wel dragen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het onderhoud aan tuinen, gebouwen en het bos. 

Het totale terrein is 2,8 hectare waarvan 1,8 ha bestaat uit voornamelijk loofbos op steile hellingen. De tuin heeft grotendeels borders en gazon en is in ontwikkeling. We zijn een moestuin gestart en hebben plannen om een sauna te bouwen. Er zijn 2 zwembaden waarvan we er 1 in gebruik hebben. Verder zijn er 2 wasmachines en 1 wasdroger en een schuur met tuingereedschap, een zitmaaimachine en hout-kliefmachine voor gemeenschappelijk gebruik. Het water wordt opgepompt uit eigen bron en gezuiverd met onze eigen waterzuiveringsinstallatie, stoken doen we op hout, aangevuld met elektrische verwarming. We hebben (nog) geen zonnepanelen maar wel plannen om daar de komende jaren in te investeren.

Het eigendom van Can Galan is georganiseerd in een SCI (Societé Civil Immobilière), dit is een soort stichting waarin de bewoners aandelen hebben. De verkoop betreft 30% van de aandelen (€ 210.000) + kosten voor verbouwing (€ 20.000). Daarmee ben je voor 30% eigenaar van het geheel. Deze 30% geeft recht op gebruik en bewoning van de Studio zoals we het ruime moderne huis noemen. Je betaalt hiervoor een maandelijks voorschot. Hierin is ook een bedrag gereserveerd voor onderhoud en investeringen in de toekomst. Een keer per jaar wordt dit naar werkelijk gemaakte kosten verrekend.

Mas Can Galan ligt in het dorpje Montferrer, op 5 wandelminuten afstand. In het dorp is een café en broodafhaalpunt. De dichtstbijzijnde supermarkt, bakkerswinkel en de bank zijn in Arles-sur-Tech. Dat is ongeveer 15 minuten met de auto. De grotere winkels en populaire markt vind je in Ceret, op een ruim half uur rijden. De côte Vermeille, met de prachtige stranden van Argeles-sur-Mer en Collioure, zijn een uur rijden. De Haut-Vallespir, waar Montferrer deel van uit maakt, ligt aan de voet van de Canigu, (2750 meter hoog) en is een paradijs voor wandelliefhebbers. Vanuit het huis kijk je op Spanje met achter de bergen Gerona en Figueres. Wil je wat verder rijden of een nachtje weg? Je bent in 2 uur in Barcelona of in de skigebieden. 

De klimatologische omstandigheden zijn zeer gunstig. Dit dal heeft de schoonste lucht van Frankrijk, de winters zijn, zeker op onze zuidhelling, zeer zonnig en de zomers zijn door de hoogte prettig van temperatuur. 

Bereikbaarheid Van april tot november wordt er gevlogen op Gerona (75 min. met de auto) vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Het hele jaar door kun je vliegen op Barcelona. Je komt daar redelijk snel met de TGV vanuit Figueres. Maar nog makkelijker is om met de trein te reizen vanuit Perpignan. De reis duurt 10 uur, inclusief 1,5 uur overstaptijd in Parijs. Dus bijvoorbeeld om 7.30 vertrekken is om 17.30 in Rotterdam aankomen. Vanaf volgend najaar rijdt er een nachttrein tussen Amsterdam en Perpignan. Vanuit Perpignan rijdt er ieder uur een bus naar Arles-sur-Tech (1 €).  

Other information

Habitable surface
85 m2
Terrain
28000 m2
Rooms
2
Bedrooms
1
Bathrooms
1
Situation
Village, Forest, Mountanious
Type of Heating
Electric, Wood
Wastewater
Septic tank
Pool
Yes

Energy consumption

DPE value : 0
Economic residence
energie_schaal
High energy consumption residence
Not calculated
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 0
Low greenhouse gas output
energie_schaal
High greenhouse gas output
Not calculated
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: