Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

Te Koop Landhuis met adembenemend uitzicht in de Bourgogne

Type of property
Residential, Exclusive
Region
Bourgogne en Franche Comté
Department
58 - Nièvre
City
Ternant
Country
France
Reference number
2008-2381

House for sale in France for:

€ 820.000

Dit dominant gelegen ensemble van landhuis, diverse bijgebouwen en zwemvijver staat te koop op een landgoed van zeven hectare in de Bourgogne, net ten zuiden van het natuurgebied de Morvan. Gelegen op een heuvel heeft het een adembenemend uitzicht dat slechts belemmerd wordt door de kromming van de aardbol…

Op de fundamenten van het voormalige kasteel van Satenot – met een historie die vele eeuwen teruggaat – staat dit ensemble van woonhuizen. Eind 19e eeuw gebouwd en door de huidige bewoners ingrijpend verbouwd en aan de eisen van deze tijd aangepast.

Het grootste woonhuis – links op de eerste foto – beslaat ruim 210 m2. Vrijwel geheel onderkelderd, behalve onder het recente trappenhuis dat twee voormalige woningen verbindt. Riante woonkamer (50 m2) met fantastisch vrij uitzicht, keuken en aparte eetkamer op de begane grond. Op de eerste etage drie slaapkamers en twee badkamers, waarvan één met ligbad. De ruime zolder dient als berging. Verwarming met houtkachels en elektrische radiatoren.

Het tweede woonhuis – rechts op de eerste foto - meet bijna 160 m2. Ook hier een riante woonkamer (47 m2) met vrij uitzicht, eetkeuken en trappenhuis. Op de eerste etage een slaapkamer van 25 m2, badkamer, sauna-kamer en een ruim bemeten overloop. Op de tweede verdieping een slaapkamer en een open ruimte die als hobbyruimte dienst doet. Verwarming met elektrische radiatoren. Ook dit huis is vrijwel geheel onderkelderd.

Van oudere datum is een derde woonhuis dat momenteel als gite wordt verhuurd. Dit gebouw vormt een geheel met het koetshuis/garage uiterst links op de overzichtsfoto. Het bewoonbare oppervlak is 80 m2. Op de begane grond een woonkamer en eetkeuken. Via de trapopgang in de hal wordt de eerste etage bereikt alwaar twee slaapkamers met eigen wc/douche. De verwarming van dit derde huis vindt plaats middels een centrale verwarming op olie.

De drie huizen hebben een totaal bewoonbaar oppervlak van zo’n 450 m2. Het bijbehorende landgoed met aangelegde tuin, weiland en bos beslaat in totaal 7 hectare.

Een vierde gebouw op het terrein is verbouwd tot atelierruimte en heeft een oppervlakte van 60 m2. Een deel van het landgoed is nu in gebruik als mini-camping met zes plaatsen. Een camping-‘keuken’ met spoelruimte en sanitaire voorzieningen horen daarbij.

De grote en veilig omheinde privé-zwemvijver maakt het plaatje van dit landgoed helemaal compleet.

NABIJHEID

  • Stadscentrum10 minuten
  • Bioscoop10 minuten
  • Winkels10 minuten
  • Station10 minuten
  • TGV station60 kilometer
  • Arts10 minuten
  • Zwembad10 minuten
  • Supermarkt10 minuten

Other information

Habitable surface
450 m2
Terrain
70778 m2
Rooms
15
Bedrooms
7
Bathrooms
5
Situation
Hamlet, Rural, Forest
Type of Heating
Oil-fired Central Heating, Electric, Wood
Wastewater
Septic tank
Pool
No

Energy consumption

DPE value : 271
Economic residence
energie_schaal
energie_label_waarde
High energy consumption residence
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 8
Low greenhouse gas output
energie_schaal
energie_label_waarde
High greenhouse gas output
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: