Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

Authentieke, robuuste woonboerderij in de Lorraine te koop, ideaal voor vakanties

Type of property
Residential
Region
Alsace, Champagne-Ardenne en Lorraine
Department
55 - Meuse
City
Bannoncourt
Country
France
Reference number
4647-1715

House for sale in France for:

€ 95.000

Midden in een village-rue in de Lorraine staat onze grote, robuuste woonboerderij. De boerderij meet 20 x 20 m en staat op een landje van 1200 m2. Het omvat een woongedeelte met salon, eetkeuken met jour-astral en voorraadkamer en (slaap)kamer van ruim 30 m2. Daarnaast ligt de vroegere koeienstal (ca. 100 m2), omgebouwd tot koel zomerverblijf ook met complete keuken. In deze stal is ook de eenvoudige badkamer met douche, er zijn 2 wc's. Op de zolder boven het woongedeelte en de stal zijn 2 hele grote (slaap)kamers, allebei eveneens ca. 30 m2. Daar weer naast is, inpandig, een enorme schuur die zowel gebruikt wordt als garage, maar vooral ook om te spelen (ping-pong tafel, tafel-voetbalspel). Verder is hier de ruimte voor houtopslag en een werkplaats. De boerderij heeft een wijnkelder, stahoog, altijd droog en met een constante temperatuur van 14 gr. C.

De boerderij wordt uitsluitend verwarmd met houtkachels. Er zijn 3 (in 2019 geveegde) schoorstenen: 1 voor een nioeuwe Godin-kachel, 1 voor een antiek fornuis/cuisinière en 1 voor een open haard; waar ook een origineel houtkacheltje kan staan. Warm water komt van een 200 l boiler. In beide keukens wordt gekookt op butagas. De wasmachine staat in de badkamer. Er ligt nog een grote hout-voorraad in de schuur. De motor-maaier staat in de schuur en hoort erbij. Momenteel wordt in het dorp riolering aangelegd; tot die tijd wordt er geloods op een grote septictank (in 2019 geleegd). We hebben in 2011 een nieuw dak laten leggen.

De boerderij heeft aan de voorkant een zgn. usoir, van oorsprong het terrein om paard en wagen uit te laden, nu een grasveldje met vlinderstruiken en een border mt heerlijke bramen. Het landje achter de boerderij grenst aan het weiland waar de boer zijn Charolais runderen vrij laat grazen. Het eigen terrein is omzoomd door onze bomen: walnoot, hazelnoot, tamme kastanje, kers, appel, blauwe pruimen en een heel klein perenboompje. De ligging is Noord - Zuid: je kunt er heerlijk in de zon zitten en een grote kastanjeboom zorgt voor schaduw. Er zijn 2 terrassen. Het landje achter grenst aan moestuinen - de buren aan de voorkant van de boerderij zijn een graanschuur en een Maison de Maitre met een frans gezin.

Het dorp Bannoncourt ligt in de echte Franse campagne en heeft uitzicht op de Maasvallei. Je kunt er kanoën, zwemmen, vissen, wandelen en fietsen. De afstand is nog geen 450 km vanaf Utrecht, Verdun, tegenwoordig wereldhoofdstad van de vrede, bekend van de WO 1 slagvelden en monumenten ligt op 25 km. Jaarlijks wordt er de indrukwekkende openluchtvoorstelling Des Flammes à la Lumière gehouden. De grote steden Metz en Nancy liggen op drie kwartier, Commercy en Bar-le-Duc zijn in de buurt - allen rijk aan historie en cultuur.

Bannoncourt heeft 77 huizen - wij zijn er de enige niet-fransen. Er is geen toerisme. De bakker, slager, dokter, postkantoor, kleine super en bio-groenteboer vindt je op 2,5 km (wij fietsen daarheen, de Fransen nemen de auto ;-)). Vlak voor St. Mihiel in Chauvoncourt (8 km) is de grote supermarché.

Bannoncourt ligt in het Parc Naturel Régional de Lorraine, een gebied met middeleeuwse dorpen, bossen, valleien, fruitboomgaarden (Mirabellen) en wijngaarden tegen de heuvels van de Meuse. Het grote meer, Lac Madine, is een geliefd recreatiegebied: stranden, zeilhaventjes en een fietspad van 20 km rond de oevers. Wandelpaden voeren over vlonders door het natte rietlandschap. de GR5 loopt door het natuurpark.

Overigens, als je in de winter een weekend wil skiën is het skigebied Ballon d'Alsace in het zuiden van de Vogezen dichtbij (2,5 uur rijden).

Other information

Habitable surface
250 m2
Terrain
1198 m2
Rooms
7
Bedrooms
3
Bathrooms
1
Situation
Village
Type of Heating
Wood
Wastewater
Sewerage
Pool
No

Energy consumption

DPE value : 0
Economic residence
energie_schaal
High energy consumption residence
Not calculated
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 0
Low greenhouse gas output
energie_schaal
High greenhouse gas output
Not calculated
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: