Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

FP-038 Hameau entier de 7 maisons exposé au Paradis - Prix : 730.000 €

Type of property
Commercial
Region
Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes
Department
19 - Corrèze
City
Perpezac le Blanc
Country
France
Reference number
FP038-215

House for sale in France for:

€ 730.000

Dans la campagne du village pittoresque Perpezac le Blanc ( 19 ) on trouve le hameau Leyvinie et ç’est un nom qui vient surement de ‘Les Vignes’ parce-que la viticulture était l’activité le plus important avant ‘arrivé fatale du ‘phyloxera vastatrix’ dans la 2ème moitié du 19ème siècle. Après cette débâcle les propriétaires ont choisi pour bêtes, tabac, prunes et maïs.Il y a aux alentours 30 ans que cette ferme à été complètement transformée et restaurée vers cette beauté d’aujourd’hui.
L’ensemble est magnifique exposé sur un plateau donnant une vue panoramique 360° autour sur un paysage ondulant avec des prés et des petit bois des locaux.
Une expo d’une beauté qui devient de plus en plus rare !

D’abord il y a une maison principale toutes en pierres et couverte avec une toiture en ardoises. Au sol une garage et 3 caves pour technique et vin, et exposé au sud 2 grande chambres et une salle de bains avec tout. Au-dessus entrée, 2 salons avec parquet massif en chêne, poutres et grand cantou, et accès vers la terrasse. A côté une cuisine hors classe. 30 m² de surface, aussi chêne, charpente en vue, frigo en bois avec 3 portes comme en autre temps chez le boucherie, et une vrai ‘La Cornue – château’ avec sa propre hotte. 8 m. de plan de travail avec en dessous placards en chêne.Après il y a encore une chambre télé en donnant accès vers une terrasse magnifique. Plus escalier vers en haut vers un bureau en vers en bas vers les chambres et caves. De la terrasse accès vers une grande grenier de stockage qui est au-dessus le garage.
En total 200 m² surface habitable et 130 m² garage, caves et grenier.
8000 m² de terrain avec parking, pelouses, piscine de 6 x 12 avec terrasse et une expo aussi de 5 étoiles, murettes, serre, terrasses etc. etc.
Et après il y a encore 6 maisons entièrement équipées pour la location. Mais on ne parlent pas de chalets ! toutes les maisons sont en pierres, spacieux, couvert en ardoises en toutes avec leur propre terrasse.2 de grand format pour 6 à 8 personnes avec chaque-une 3 chambres et 2 S.d’E.
2 de taille moyenne pouvant accueillir 5,6 personnes avec 3 chambres et 1 S.d’E.
2 appartements pour 2 personnes.

En résumant il y a 3 éléments ici pour arriver à une valeur :
Un terrain formidable aménagé de 8000 m² avec une vue panoramique, un expo unique et en lieu sûr, propre chemin et plusieurs extras comme piscine, parking, terrasses, serre, abri bois et plantations. Une maison de haut standing et plein de caractère.
6 maisons en pierre et couverts en ardoises, complètement aménagées.En moment c’est une résidence principale d’un couple qui tiennent aussi une exploitation en louant les 6 maisons aux touristes pendant l’été.
Mais ça peut devenir aussi un hameau pour famille, amis ou pour 7 copropriétaires en copropriété. Qui lance ce projet en or ??
Perpezac le Blanc est un petit village de 480 habitants avec un bourg bien soigné, un église du 12ème, plusieurs châteaux, un boulanger qui travaille encore traditionnel au bois, un bar/tabac et un petit hôtel/restaurant.Objat est à 15 min. pour y trouver toutes les commerces et un marché ouvert toutes les dimanches. Brive-la-Gaillarde comme grande ville à 25 min.

N/A

N/A

Er was eens een boerderij in de Corrèze die als agrarische hoofdactiviteit wijnbouw had. En dat waren er veel in die tijd in de Corrèze, maar dan hebben we het nog over een periode die voor de ramp met de Phylloxera Vastatrix, oftewel de druifluis, plaats vond. We schrijven hier 2e helft van de 19e eeuw. De kwaliteit kon destijds al moeilijk wedijveren met meer ‘elitaire’ streken als Bordeaux, Bourgogne en Rhône, maar het volume was dermate interessant om er een winstgevende handel mee te drijven. Grotendeels werd deze wijn met ‘gabarres’ vervoerd over de Dordogne naar Bordeaux waar handelshuizen zorgden voor verkoop en transport. Vandaag de dag resten er nog enkele kleine producenten van Corrèzewijn en onze boerderij is ook na het druifluisdebacle overgegaan op veeteelt, mais en tabak.

Maar wat dus wel is gebleven is de naam van onze hameau nl. LEYVINIE die dus een verbastering is van Les Vignes, oftewel de wijngaarden. Een Leyvinie bevindt zich dus in de Corrèze en wel in de campagne van het rustieke dorpje Perpezac le Blanc. Veelal wordt er alleen maar breed gepraat over het karakter en de bouwkundige staat van het onroerend goed maar hier gaan we eerst eens hebben over de locatie want die is ook ontroerend goed.
 
Ligging is op 1.5 km van de kern van het dorp met 12eews kerkje, een paar kastelen, en in het verzorgde centrum een traditioneel stokende bakker, een bar/tabac en een klein hotelletje/restaurant. Hier gaan we eigen weg van 400 m. naar beneden om te arriveren op een plateau met 360° vrij uitzicht en rondom verder naar beneden glooiend heuvelachtig landschap met weides en boerengeriefhout. En op dit plateau vonden we dus onze hameau die vanuit die boerderij een jaar of 30 geleden is gecreëerd tot een ensemble van 7 huizen met een zwembad.Een principaal huis wat vergroot en verrijkt is en verder 6 huizen die allemaal opgezet voor een exploitatie van vakantiehuizen, vaak gîtes genoemd. Een wonderschone cocktail van natuursteen, daken van originele ardoises, rustieke charme, veel ruimte, optimale rust en verzorgd groen. Zonder te vergeten de superschone lucht, het nul risico voor water- en vuuroverlast, en het totaal zonder lichtvervuiling zijn wat garant staat voor een fonkelende sterrenhemel. En helemaal ‘Pasja’ is de prachtig geëxposeerde pool met groot terras !
 
Het terrein is 8052 m² groot en het totale perceel is in perfecte conditie. Tot nu toe is het principale huis bewoond door de eigenaar en is er steeds sprake geweest van door hen opgezette exploitatie van verhuur van de 6 vakantiehuizen in de periode die normaliter loopt van 1 april t/m eind oktober. Behoudens zo’n exploitatie is er natuurlijk ook de mogelijkheid om er met vrienden of familie te gaan wonen of gewoon een kleine ‘copropriété’ van te maken met 7 eigenaren. Zeker voor de initiatiefnemer hiervan kan dit een zeer lucratieve zaak zijn !!
 
Het principale huis is een rijk huis, grotendeels van natuursteen en met een perfect dak van ardoises. Naar het woonniveau op ongeveer 1 m. boven maaiveld gaan we met een brede natuurstenen trap en aldaar vinden we eerst een gesloten entrée. Van hieruit kunnen we naar een begaanbare maar niet gebruikte zolder en naar een mooi toilet. Verder vinden we dan op dit niveau 3 salons en een iedereen jaloersmakende keuken.  Overal massief eiken vloeren en in 2 ruimtes een grote open haard met daarin houtkachels. Hele huis heeft overigens een CV installatie op olie.
 
De keuken zou in een rijk kasteel niet misstaan en telt ongeveer 35 m². Veel ‘plan de travail’ met daaronder kasten en verder een heuse ‘La Cornue – chateau’ - fornuis inclusief bijbehorende afzuigkap, en met 5 pitten, 2 ovens en friteuse. Ook een originele koelkast met 3 deuren zoals vroeger bij de boucherie. Vanuit keuken doorgang naar 3e salon wat meer de TV kamer is met veel licht, prachtig uitzicht op Zuid en ook grote schuifdeur naar het mooi geëxposeerde buitenterras met op en top vrijheid en giga uitzicht. Boven deze salon nog een groot kantoor met van daaruit mooi uitzicht over de keuken, en in hoek van deze salon gaan we ook naar beneden. Daar toegang naar kelder met wasruimte en techniek en verder toegang naar 2 grote kamers en luxe, recent verbouwde, badkamer met alles erop en eraan. Vanuit 2e kamer doorgang naar achterkant garage van ongeveer 30 m² met elektrische poortdeur en verder hier ook nog 2 kelders voor techniek, CV en wijn. Boven garage overigens nog grote bergzolder.
 
In totaal ongeveer 200 m² woonopp. en zeker 100 m² garage, kelder en zolder. Eromheen geweldige uitzichten, veel natuurstenen afscheidingsmuurtjes en mooie tuinelementen als serre, ‘pétanque’ pleintje, kruidenbak en parkings.  Alleen dit huis al vertegenwoordigd minimaal al de helft van de vraagprijs en als we de locatie een reële waarde geven zijn eigenlijk die 6 huizen een cadeautje !!! – Reveillez-vous !!!!
 
In het kort detail over de 6 volledig ingerichte vakantiehuizen die allemaal als link naar vroeger een naam van wijndruiven hebben Zij  zijn verdeeld over 2 gebouwen en het eerste is de oudere bouw waarin vroeger knechtenwoning en stallen.
 
1. Grenache, de voormalige koeienstal, meet ong. 140 m. en lan tot 8 pers. herbergen. Grote salon, keukenhoek, keuken, entrée, terras en 4 slaapkamers en 2 badkamers. E ventueel ook de mogelijkheid om binnen alles weg te breken en weer terug te vinden een gro te ruimte met p oortingang die dus kan functioneren als grote gar age, atelier of enorme opslag.

2. Mourvèdre, de paardenstal van vroeger waar we nu huis vinden met boven 3 slaapkamers, badkamer en beneden keuken en salon en eigen terras op W/N plus extra WC. 3. Syrah, de voormalige knechtenwoning met ook nog de oude broodoven waar voor de hele hameau het brood gebakken werd. Heden een uiterst gezellig vakantiehuis met 3 slaapvertrekken en een badkamer en verder natuurlijk ook weer keuken en salon plus 2e toilet. Plus ruim terras op Z/W met giga uitzicht.
 
De volgende drie vinden we in compleet nieuw gebouwde constructie, ook weer van natuursteen en met ardoise dak op de plaats waar vroeger een grote schapenstal stond.  
 
4. Merlot, eerst gebruikt als restaurant, maar later omgeturnd tot puur bewoning met 2 badkamers en 3 slaapkamers, grote keuken, en enorme kamer met veel licht en groot terras met volop zon en uitzicht. Ongeveer 140 m² en tot 8 personen.5. en 6. Zijn 2 persoons appartementen van elk 35 m² met boven open slaapmezzanine en beneden salon met keukenhoek, badkamer en eigen terras met ook weer spectaculair uitzicht.
 
Overal natuurlijk ook terrasmeubilair en verder dus volledig ingericht t/m het eierlepeltje. Ergo ? prêt à poser les valises !
 
Nog even over de locatie: al meerdere keren aangehaald ? die is uniek !! Uitgaande van het allerbelangrijkste bij aankoop van o.r. in Frankrijk, nl. plek, plek, plek  scoren we hier een absolute tien met een gouden griffel. Aan gebouwen kun je alles veranderen en je kunt een kasteel bijv. ergens afbreken en het elders weer opbouwen, maar de kwaliteit van een plek wordt veelal bepaald door externe factoren die zelden veranderd kunnen worden. Denk aan zagerij in de buurt, een boer als buur met een ‘misriekende’ cultuur, autowegen en vliegvelden, fabrieksterreinen etc. om nog maar niet te spreken over allerlei uitzicht- en cultuurvervuiling van meerderlei aard. Deze spot is uniek ! en vinden we niet meer; tenminste niet met het recht van urbanisatie ! Verder ligt Leyvinie vlakbij Brive met autowegen, vliegveld en stadse zaken, maar on the spot horen en zien we er niets van !!

nvt

nvt

Other information

Habitable surface
200 m2
Terrain
8052 m2
Pool
Yes

Energy consumption

DPE value : 0
Economic residence
energie_schaal
High energy consumption residence
Not calculated
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 0
Low greenhouse gas output
energie_schaal
High greenhouse gas output
Not calculated
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: