Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

Mooi Licht Huis voor gite of vakantiechuis

Type of property
Residential
Region
Bourgogne en Franche Comté
Department
89 - Yonne
City
Courson-les-Carrières
Country
France
Reference number
02-1508

House for sale in France for:

€ 387.800

Mooi licht huis voor cottage of vakantiehuis

Groot, mooi huis te koop

In Frankrijk, regio Bourgogne, dichtbij de snelweg A6, op 180 km van Parijs en luchthaven Orly (zo’n 2 uur rijden ) en op 1.50 uur van Gare de Paris – Bercy waar de trein naar Auxerre vertrekt.

Ideaal voor verhuur als gite of vakantiehuis.

Omdat we dichterbij familie en kinderen willen gaan wonen, is ons huis te koop. Zeer vrij, maar niet geïsoleerd, gelegen, bij het groeiende dorp Courson Les Carrières, dichtbij de route nationale N151, op 20 minuten van Auxerre. In de streek Forterre (deel van het departement Yonne), met haar fraaie vergezichten, aangename klimaat met warme zomers, dichtbij een bosgebied dat geopend is voor wandelingen en de jacht. In de regio: La forêt de Frétoy, het middeleeuwse dorp met kasteel en bronnen:  Druyes les Bellesfontaines, de rivier de Yonne, het Kanaal du Nivernais met haar fietsroute en Clamecy, een middeleeuws stadje met zeer fraaie kerk., de wijngebieden Chablis en Irancy en vele belangrijke toeristische trekpleisters zoals: de middeleeuwse bouwplaats Guédelon, de ondergrondse steengroeve Carrières d’Aubigny, het kasteel van Druyes les Bellesfontaines, Taingy met haar specifieke architectuur, Saint Sauveur en Puisaye met het Colette- huis en – museum, Saint Fargeau met haar kasteel en kasteelboerderij (voor kinderen) en in de zomer het historisch spektakel, wat elke jaar 30.000 toeschouwers trekt, het chateau de Ratilly en de pottenbakkersdorpen Treigny en Saint Amand en Puisaye, de zaterdagmarkt in Toucy, die verkozen is tot mooiste markt van de Bourgogne, en niet te vergeten de vele meertjes en rivieren waar de hengelsport beoefend kan worden… niet ver van de Eeuwige Heuvel, het pelgrimsstadje Vézelay, een belangrijke pleisterplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

Het dorp Courson les Carrières biedt u alles wat nodig is voor het dagelijks gezinsleven:
het gemeentehuis, sociale en administratieve service, politie, brandweer, supermarkt, warme bakker, bloemisterij, schoonheidssalon, kapper, bar, restaurant, apotheek, wijkverpleegkundigen, huisartsen (nieuwe huisartsenpost in aanbouw), tandarts, fysiotherapeut, bank, thuiszorg, crèche, kleuterschool, middelbare school, schoolbus naar het lycée, dierenarts, taxi en ambulance, postkantoor, garage en bezinepomp met 24 uurs service, sportvelden, gymzaal, muziekschool en culturele – en sportclubs.

Op minder dan een kwartier rijden: een grote Leclerc supermarkt in Clamecy en doe-het-zelfzaken in Clamecy en Toucy.

Gelegen op slechts 20 minuten (via de route nationale N151) ligt Auxerre, hoofdstad van de Yonne, met alle overheidsservices, Ziekenhuis met polikliniek, station SNCF, busstation, winkels en overige voorzieningen.

Het huis is een eeuw geleden gebouwd op het terrein van een oude zagerij. Verbouwd en uitgebouwd in 1988, 2016 en 2017. Alle kamers zijn op de begane grond gelegen, het huis is licht en comfortabel. Het ligt aan een rustige straat, op 10 minuten lopen van het bos. Totale oppervlakte van het terrein 2500 m2, omsloten door heggen, met grote bomen, waaronder een appelboom (Canada) en een oude kronkelige meidoorn van meer dan 100 jaar, sparren en dennen, berken, hazelnoten en een walnoten boom.

Een kleine groentetuin ingedeeld in vakken, met automatische irrigatie, met bessenstruiken en frambozen, plantenperken met onder andere zeer fraaie hortensia’s, een ingegraven zwembad van 50 m2 uitgerust met een schoonmaakrobot en een aqua-bike, een groot betegeld terras met halfschaduw, zonneligbedden, een douche met warm water. Het zwembad dat met een warmtewisselaar verboden is met de centrale verwarming van het huis, is geheel gerenoveerd in 2018, de liner  en pomp zijn vernieuwd en er is een afdekking met lamellen en elektrische bediening aangelegd. Er zijn twee terrassen (op het oosten en het westen)  twee serres, een atelier, en houthok, een dubbele privéparkeerplaats en een garage voor twee auto’s, met technische ruimte voor het zwembad. Alles gelegen in het groen. Het woongedeelte heeft een oppervlakte van 230 m2 en is geheel gerenoveerd, waaronder het dak en de balkenconstructie zijn vernieuwd in 2015 – 2016 en 2017. De condensatieketel, die tevens warmwatervoorziening is, is ook nieuw.

Op de begane grond, die geheel betegeld is, waarvan een groot deel met unieke oude plavuizen uit de Puisaye en het klooster van Pontigny, met deels wand- en deels verzonken radiatoren. Een entreehal, die tevens als bibliotheek dienst doet, met een veranda met wintertuin, een woon – eetkamer van 50 m2 met grote raampartijen (aluminium kozijnen en dubbel glas) en elektrisch bediende lamellen, een keuken met schuifpui die toegang geeft tot het westelijk terras dat voor  zien is van een elektrisch bediend zonnescherm. Een nieuwe keuken met een afgescheiden eethoek en houthaard van gehouwen steen in Louis X1-stijl. Een halletje met achteruitgang, een bijkeuken, een verwarmingshok, een kleedkamer en een kelder. Twee slaapkamers waarvan één met grote kledingkast, de ander met glazen pui met uitzicht op het terras, badkamer met kledingkast en toilet. Op de eerste etage, geheel met parket uit 2017 vindt u 5 slaapkamers waarvan 2 met balkon  en hangkast en één met een buitentrap. Een badkamer (met bad en douche) en toilet. Alle slaapkamers zijn voorzien van radiatoren en airco, deels aangesloten op de centrale verwarming, deels elektrisch.

Geheel voorzien van dubbele beglazing, muurisolatie (glaswol GR32/140 mm of gipsplaat, steen voor het oude deel en plastocil voor de nieuwe aanbouw. Plafondisolatie met gespoten glasvezel of meerdere lagen op elkaar. Het huis is aangesloten op de riolering en kan op he gasnet aangesloten worden. Het gehele terrein is omheind, met twee toegangshekken van smeedijzer aan de straatkant, voorzien automatische detectie aan binnen- en buitenzijde en een alarm.

Samenvattend: dit huis is comfortabel en functioneel, licht, open naar de tuin en heeft alles op de begane grond.

  • Makkelijk te onderhouden : begane grond is geheel betegeld en de grote raampartijen bieden de mogelijkheid met een raamrobot te werken.
  • Recentelijk geheel gerenoveerd met kwaliteitsmaterialen, het huis is direct bewoonbaar en er is geen groot onderhoud te voorzien voor de komende jaren.
  • Perfect geïntegreerd in een grote tuin, met grote bomen, geurende heggen, borders en bloemen, zonder directe buren voor een heerlijke rust en zwemplezier in het eigen verwarmde zwembad. Heerlijk rustig gelegen met uitzicht op het platteland en het bos.

En France, en Bourgogne, Proche de l’autoroute A6, à 180 kms de Paris et de l’aéroport d’Orly (2h00 à 2h30, selon les horaires), à 1h50 de la gare de Paris- Bercy au départ de la gare d’Auxerre.

Idéale pour une exploitation immédiate en gite ou en location de vacances

 Pur des raisons de rapprochement familial, est mise en vente cette belle et grande propriété située à l’écart mais non isolée d’un bourg, Courson les Carrières, village en pleine expansion et rénovation, proche d’une route nationale prioritaire et toujours praticable, à 20 minutes du centre-ville d’’Auxerre dans une micro région de l’Yonne, la Forterre, aux panoramas sublimes, bénéficiant d’un climat sain, non humide, sec en hiver et chaud l’été, proche de bois profonds riches de grands arbres et de champignons, ouverts à la promenade et à la chasse et d’une grande forêt domaniale, la Forêt de Frétoy, d’un village médiéval classé, Druyes les belles fontaines, du lac des sources de la rivière Druyes, de la rivière Yonne avec encore ici des eaux tumultueuses alimentées par des torrents du Morvan, du canal du Nivernais et le port de Clamecy (cité médiévale de premier ordre et dotée d’une magnifique collégiale), de terroirs viticoles cotés (Chablis et Irancy) et de nombreux sites touristiques majeurs, Chantier médiéval de Guédelon, Carrière Souterraine d’Aubigny (3ème site patrimonial de l’Yonne), Château de Druyes les Belles Fontaines, Village de Taingy des Hauts de Forterre à l’architecture verticale typique des villages groupés,  Maison et Musée Colette, Tour sarrasine à Saint-Sauveur en Puisaye, Château de la Grande Demoiselle à Saint-Fargeau et ses spectacles historiques (30 000 spectateurs chaque année) ainsi que sa ferme à l’ancienne plébiscitée par les enfants, Château de Ratilly et villages potiers de Treigny et St Amand en Puisaye, Marché de Toucy ( lauréat 2019 de TF1) et Musée au loup, Nombreux étangs et rivières de pêche, lac de sports nautiques ...  Non loin de la Basilique Sainte-Madeleine de Vézelay aux impressionnants pèlerinages et sa colline éternelle, hier départ des Croisades et aujourd’hui de milliers de marcheurs pour les Chemins de Saint-Jacques de Compostelle.

Ce village dynamique dispose de toutes les nécessités du quotidien et familiales.  Sur place : Mairie, service administratifs, services sociaux, Gendarmerie, Centre de secours, Supérette, boulangerie, fleuriste, institut de beauté, coiffeurs, bars, restaurant, pharmacie, infirmières (5), médecins (Maison de santé en construction), dentiste, kiné, agence bancaire ouverte tous les jours de semaine et Dab, agence de prestations à la personne, association de soins et services aux personnes à domicile, maison de retraite médicalisée, crèche et réseau d’assistantes maternelles, écoles de la maternelle au CM2, collège, service de bus pour lycée, garderie, cabinet vétérinaire, taxis et ambulances, point d’assistance informatique, agence postale et de services administratifs, artisans divers, garages et stations essence 24h sur 24, bibliothèque, stade, gymnase, école de musique et de chant et nombreuses associations culturelles et sportives…

A moins de 15 minutes : Hyper Marchés et grandes surfaces de bricolage (Clamecy et Toucy)

Belle et grande maison à vendre

A 20 minutes par Route Nationale prioritaire RN151 : Auxerre, ville préfecture historique : Tous services administratifs, Hôpital et Polyclinique et Toutes structures de santé, Gare SNCF, Gare routière, Tous commerces et grandes surfaces, Zone commerciale régionale (150 kms de diamètre d’impact, 270 000 chalands)

Implantée depuis plus d’un siècle (emplacement d’une ancienne scierie), la maison, agrandie en 1988, puis de nouveau en 2016, 2017 et totalement rénovée pour être fonctionnelle, lumineuse et de plainpied, est située dans une rue calme et peu passante, donnant sur la campagne et la forêt (Chemin direct en face de la maison , 10 mn de marche pour atteindre l’orée des bois), au centre d’un terrain de plus de 2 500m², totalement clos de hautes haies, doté d’arbres en pleine maturité, dont un pommier de variété dite Canada au curieux port ombragé et d’une tortueuse aubépine odorante de plus de 100 ans d’âge, de nombreux pins et sapins, de bouleaux foisonnants, de noisetiers et d’un noyer en pleine production.

Un petit jardin potager en carrés médiévaux, avec arrosage automatique, complété de cassissiers, groseilliers et framboisiers, de nombreux massifs floraux (également en arrosage automatique) dont de majestueux hortensias, un ensemble piscine enterrée de 50 m², dotée d’un robot de nettoyage et d’un aqua-bike, d’une grande terrasse carrelée semi ombrée, semi bain de soleil, d’une douche avec eau chaude (la piscine, chauffée par un échangeur raccordé au chauffage central général, a été totalement rénovée en 2018, avec changement du liner, de la pompe et installation d’un rideau lamellaire électrifié), de 2 terrasses de repas (est et ouest), 2 serres de rangement, un atelier, un bûcher, un parking privatif de 2 places sur rue et un garage fermé pour 2 voitures, avec local technique de piscine, sont disposés dans cet espace de verdure. La partie habitation d’une surface de plus de 230m² a fait l’objet d’une rénovation totale, dont la toiture et la charpente (neuves), en 2015, 2016 et 2017. La chaudière à condensation, avec production d’eau chaude, est également neuve.

On trouve au rez de chaussée, entièrement carrelé, en grande partie de grés anciens de Puisaye et de la tuilerie de l’Abbaye de Pontigny, introuvables aujourd’hui, avec chauffage par radiateurs muraux ou  intégré dans le sol :  Un hall d’entrée desservant un bureau-bibliothèque suivi d’une véranda-jardin d’hiver, un séjour-salle à manger de 50m², avec de grandes baies vitrées coulissantes (ossatures en aluminium et doubles vitrages) et rideaux lamellaires électrifiés, une cuisine, avec baie à galandage donnant directement sur la terrasse ouest équipée d’un store électrique,  munie d’un équipement ménager et de meubles neufs avec coin repas séparé doté d’une cheminée artisanale en pierre de taille de style Louis XI avec insert intégré, un petit vestibule donnant sur l’arrière, une buanderie, une chaufferie, un double dressing, un cellier enterré.  Un espace nuit de 2 chambres dont une avec un grand dressing, une autre avec baie vitrée donnant sur la terrasse, une salle de bain avec également un dressing et des toilettes complètent ce premier niveau. L’étage, en parquet installé en 2017, est composé de 5 chambres, dont 2 avec balcon et penderies et 1 avec escalier extérieur, d’une salle de bain (baignoire et douche) et d’une toilette. Les 5 chambres sont équipées de climatiseurs et de radiateurs, soit raccordés au chauffage central, soit électriques.

 Toutes les fenêtres et baies sont à double vitrage, l’isolation des murs extérieurs est assurée soit par des murs de briques creuses, panneaux de laine de verre et carreaux de plâtre ou briquettes pour les parties anciennes, soit par laine de verre GR32 de 140 mm et doublage en placostil pour l’extension neuve. L’isolation en plafond est composée soit de laine de verre soufflée, soit de couches superposées.  La maison est raccordée au réseau de tout à l’égout, et peut bénéficier d’un raccordement au gaz. L’ensemble est clos, muni de 2 portails sur rue, sécurisé par deux alarmes, avec double barrière de détection, extérieure et intérieure, et des grilles de protection en fer forgé. En résumé, les points forts de cette maison sont : Qu’elle est . Fonctionnelle et confortable    . Lumineuse, ouverte sur le jardin et de plain-pied

. Facile d’entretien : carrelages sur tout le rez de chaussée et grandes baies permettant l’utilisation d’un robot de vitres

 . Totalement rénovée récemment en matériaux de qualité permettant un emménagement immédiat, sans travaux à prévoir pour plusieurs années.

 . Parfaitement intégrée dans un vaste jardin doté de grands arbres, de haies odorantes, de massifs foisonnants de plantes vivaces et fleuries et bien à l’abri du voisinage pour profiter en toute quiétude de son écrin de verdure et des plaisirs du bain dans sa grande piscine chauffée.     . Située dans un environnement très calme, avec un panorama de campa

Groot, mooi huis te koop

In Frankrijk, regio Bourgogne, dichtbij de snelweg A6, op 180 km van Parijs en luchthaven Orly (zo’n 2 uur rijden ) en op 1.50 uur van Gare de Paris – Bercy waar de trein naar Auxerre vertrekt.

Ideaal voor verhuur als gite of vakantiehuis.

Groot, mooi huis te koop

In Frankrijk, regio Bourgogne, dichtbij de snelweg A6, op 180 km van Parijs en luchthaven Orly (zo’n 2 uur rijden ) en op 1.50 uur van Gare de Paris – Bercy waar de trein naar Auxerre vertrekt.

Ideaal voor verhuur als gite of vakantiehuis.

Other information

Habitable surface
230 m2
Terrain
2500 m2
Rooms
13
Bedrooms
7
Bathrooms
2
Situation
Village
Type of Heating
Oil-fired Central Heating
Wastewater
Sewerage
Pool
Yes

Energy consumption

DPE value : 172
Economic residence
energie_schaal
energie_label_waarde
High energy consumption residence
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 32
Low greenhouse gas output
energie_schaal
energie_label_waarde
High greenhouse gas output
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: