Terug naar de website Website van de schilder

House for sale in France:

To save favorites please log in first.

FP.019 – Dordogne - Riant buitenhuis nabij Excideuil in de Dordogne – 469.000 €

Type of property
Residential
Region
Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes
Department
24 - Dordogne
City
Excideuil
Country
France
Reference number
FP19-215

House for sale in France for:

€ 469.000

Rijk en royaal woonhuis in Perigourdijnse stijl met 7 slaapkamers en 4 badkamers, prachtige tuin en zwembad. Dit in topstaat verkerende droomparadijs ligt op een mooie rustige plek in een hameau vlakbij het authentieke plaatsje Excideuil in de groene Dordogne. Zie ook: http://www.franceproperties.nl/fp19.

Sterke punten: Top qua stijl, conditie en locatie ! Ultra compleet, veel charme, mooi uitzicht, compleet in campagne maar op 5 min. van stadje!

Vroeger een boerderij gelegen in kleine hameau met paar andere boerderijen; nu zijn dit nagenoeg allemaal verbouwde woonhuizen voor permanente of secundaire bewoning. Compleet gebouwd met lokale natuursteen en met dak van rode leitjes wat een paar jaar geleden nieuw is aangebracht en waarbij tegelijkertijd de isolatie grondig is aangepakt. Zinkwerk ook grotendeels nieuw en ook qua schilderwerk verkeert het geheel in topconditie. De verwarming wordt verzorgd door CV installatie van merk Buderus op olie, en de individuele septic tank is van recente datum en volledig op norm.

De hoofdingang is aan de noordzijde met mooie strakke poort met pilaren waarop stijlvolle ‘Pradier’-lampen, kleine binnenplaats van waaruit toegang tot klein schuurtje met bergfunctie, stookkelder, brede stenen trap naar voordeur op niveau 1, en mooie dubbele poortdeur naar ingang op begane grondniveau. Aan de oostzijde ingang met poort naar tuin met parking en nieuwe garage.

Prachtige tuin met verschillende, mooi aangelegde terrassen, fraaie zonwering, karaktervolle bomen, veel verlichting, regensproei-installatie en nagenoeg nieuw zwembad in 8-vorm en ongeveer 100 m² groot. Watercontrole d.m.v. electrolyse – geen chloor dus – en ook de PH-waarde wordt automatisch geregeld. Daarnaast is er ook nog een warmtepomp aangebracht om de temperatuur van het zwemwater altijd aangenaam te houden. En een intelligente robot doet de resterende zuivering; ergo ? luieren in het kwadraat ! Verder is er echt een grote mate van vrijheid in deze tuin die dus, ietwat ‘getrapt’ direct verbinding heeft met dagruimtes en overdekt terras en overal dat prachtige uitzicht op het zuiden heeft. Ook vanaf dit terras nog toegang tot een atelier met volop ruimte voor gereedschap en techniek. Beneden in de tuin die ook keurig omheind is, staat aan de zijkant een nieuwe garage met ook plaats voor tuinmachines. 

Achter ingang aan noordzijde een grote open ruimte wat vroeger de stal was. Nu soort van zomerkamer met tegelvloer, biljart en toegang tot een sfeervol gastenappartement, een badkamer en aan de oostzijde tot de keuken met alle apparatuur en veel kastruimte. Daarnaast, halfopen, een eetkamer met glasdeuren naar overdekt terras op het zuiden, en verder doorgang naar bergruimte, toilet en opgang naar niveau 1 middels draaitrap. Boven komen we dan in de ruime salon met grote open haard, licht naar noord en zuidkant en toegang aan de oostzijde naar 2 slaapkamers met eenmaal badkamer en apart toilet en andermaal douche en toilet. Aan de westzijde kleine opgang van 3 treden naar grote open kamer die nu functie heeft als kantoor / werkruimte. En daar weer achter de master bedroom met badkamer en toilet. Verder vanuit salon draaitrap naar zolderniveau met drie ruime, keurig verbouwde slaapkamers.

Alle kamers verkeren in prima staat qua stoffering en schilderwerk en hebben TV-aansluiting. Verder moet vermeld zijn dat ook het inventaris, waaronder o.a. tuingereedschap, ook zeer compleet is en in prima staat. In overleg met de eigenaren kan heel veel hiervan een onderdeel worden van de koopovereenkomst.

Al met al dus een ‘dolce far niente’ domein voor een rijke beleving van het schone Franse land. Het plaatsje Excideuil met nagenoeg alle winkels, marktje, horeca etc. ligt op 5 min. rijden en binnen een uur zijn we in Limoges en Bergerac met hun vliegvelden. Hoofdstad Périgueux ligt een op een half uurtje.

Voor meer info: zie: http://www.franceproperties.nl/fp19

Vanaf Utrecht : 900 km

Other information

Bedrooms
7
Bathrooms
4
Pool
Yes

Energy consumption

DPE value : 0
Economic residence
energie_schaal
High energy consumption residence
Not calculated
Energy consumption (main energy source) for heating, hot water and cooling Measurement standard: KWhep/m².year

Greenhouse gas emissions

GES value : 0
Low greenhouse gas output
energie_schaal
High greenhouse gas output
Not calculated
Greenhouse gas emissions (GGS) for heating, hot water and cooling systems Measurement standard: kgeqCO2/m2.year

Meer weten over dit huis?

You might be thinking: I want to buy this house in France? Then ask for more information without any obligation. Please use the information request form on this page. We are happy to help you to realize the purchase of this house!

More information
Interested in buying this house in France? Please ask for more information without any obligations!
Because buying a house in France is on your mind, these offers may also be of interest to you: