Terug naar de website Website van de schilder

Haus zum Verkauf in Frankreich:

Zum Erstellen von Favoriten bitte zuerst einloggen.

Unieke moderne woning met adembenemend uitzicht op Spaanse Pyreneën

Objekttyp
Exklusiv
Region
Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées
Departement
66 - Pyrénées-Orientales
Ort
Montferrer
Land
Frankreich
Referenznummer
ST-2429

Haus zu verkaufen in Frankreich für:

€ 230.000

Mas Can Galan is een landgoed op een idyllische plek in de geliefde Vallespir, de meest zuidelijke vallei van Frankrijk aan de kant van de Middellandse Zee. Op dit terrein op de zuidhelling, op 800 meter hoogte en met zicht op de Spaanse bergen, bevinden zich 4 woonhuizen met 2 zwembaden. Drie woningen zijn permanent bewoond, de 4e is beschikbaar voor vrienden en familie. 

Voor één van de woningen zoeken we een nieuwe eigenaar.

De geheel vrijstaande Studio heeft door de 2 grote open ruimtes een loft-achtige sfeer en bestaat uit:

  • Leefruimte met keuken en zitkamer, schuifpuien, houtkachel en een elektrische verwarming en wenteltrap naar boven 
  • Separaat toilet met wastafel en spiegelkast op de beneden verdieping
  • Technische ruimte waarin ook bergruimte met kastplanken
  • Op de bovenverdieping: een bad-slaapkamer in boutique-hotel-stijl met o.a. elektrische badkamerverwarming, inloop-regendouche en modern badmeubel (uit 2022). Deur naar buiten.
  • Alle ramen en deuren hebben dubbel of 3-dubbel glas (2022). 
  • Geheel af te sluiten patio, deels overdekt. 

De gazons en borders kunnen privé gebruikt worden. Vanaf de patio is er een vrij uitzicht over de Spaanse Pyreneeën en naar het dorpje Montferrer. 

In het hoofdgebouw is een logeerkamer met badkamer voor gemeenschappelijk gebruik en de gastenwoning (de Westwing) kan een aantal weken paar jaar kosteloos gebruikt worden. 

De studio is ‘instapklaar’. Belastingen, elektra, water, wifi, gas, verzekeringen etc zijn allemaal centraal geregeld. 

Wij, de Nederlandse bewoners van Mas Can Galan (1 stel M/V en 1 vrouw) zoeken een nieuwe medeeigenaar die wil delen in de zorg voor de plek en indien mogelijk elkaar en de dieren (honden en katten). Het is geen woongroep en ieder huis is volledig zelfstandig. Wel dragen we gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het onderhoud aan tuinen, gebouwen en het bos. 

Het totale terrein is 2,8 hectare waarvan 1,8 ha bestaat uit voornamelijk loofbos op steile hellingen. De tuin heeft grotendeels borders en gazon en is in ontwikkeling. We zijn een moestuin gestart en hebben plannen om een sauna te bouwen. Er zijn 2 zwembaden waarvan we er 1 in gebruik hebben. Verder zijn er 2 wasmachines en 1 wasdroger en een schuur met tuingereedschap, een zitmaaimachine en hout-kliefmachine voor gemeenschappelijk gebruik. Het water wordt opgepompt uit eigen bron en gezuiverd met onze eigen waterzuiveringsinstallatie, stoken doen we op hout, aangevuld met elektrische verwarming. We hebben (nog) geen zonnepanelen maar wel plannen om daar de komende jaren in te investeren.

Het eigendom van Can Galan is georganiseerd in een SCI (Societé Civil Immobilière), dit is een soort stichting waarin de bewoners aandelen hebben. De verkoop betreft 30% van de aandelen (€ 210.000) + kosten voor verbouwing (€ 20.000). Daarmee ben je voor 30% eigenaar van het geheel. Deze 30% geeft recht op gebruik en bewoning van de Studio zoals we het ruime moderne huis noemen. Je betaalt hiervoor een maandelijks voorschot. Hierin is ook een bedrag gereserveerd voor onderhoud en investeringen in de toekomst. Een keer per jaar wordt dit naar werkelijk gemaakte kosten verrekend.

Mas Can Galan ligt in het dorpje Montferrer, op 5 wandelminuten afstand. In het dorp is een café en broodafhaalpunt. De dichtstbijzijnde supermarkt, bakkerswinkel en de bank zijn in Arles-sur-Tech. Dat is ongeveer 15 minuten met de auto. De grotere winkels en populaire markt vind je in Ceret, op een ruim half uur rijden. De côte Vermeille, met de prachtige stranden van Argeles-sur-Mer en Collioure, zijn een uur rijden. De Haut-Vallespir, waar Montferrer deel van uit maakt, ligt aan de voet van de Canigu, (2750 meter hoog) en is een paradijs voor wandelliefhebbers. Vanuit het huis kijk je op Spanje met achter de bergen Gerona en Figueres. Wil je wat verder rijden of een nachtje weg? Je bent in 2 uur in Barcelona of in de skigebieden. 

De klimatologische omstandigheden zijn zeer gunstig. Dit dal heeft de schoonste lucht van Frankrijk, de winters zijn, zeker op onze zuidhelling, zeer zonnig en de zomers zijn door de hoogte prettig van temperatuur. 

Bereikbaarheid Van april tot november wordt er gevlogen op Gerona (75 min. met de auto) vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Het hele jaar door kun je vliegen op Barcelona. Je komt daar redelijk snel met de TGV vanuit Figueres. Maar nog makkelijker is om met de trein te reizen vanuit Perpignan. De reis duurt 10 uur, inclusief 1,5 uur overstaptijd in Parijs. Dus bijvoorbeeld om 7.30 vertrekken is om 17.30 in Rotterdam aankomen. Vanaf volgend najaar rijdt er een nachttrein tussen Amsterdam en Perpignan. Vanuit Perpignan rijdt er ieder uur een bus naar Arles-sur-Tech (1 €).  

Weitere Informationen

Wohnfläche
85 m2
Grundstückfläche
28000 m2
Zimmer
2
Schlafzimmer
1
Badezimmer
1
Lage
Dorf, Wald, Bergen
Heizung
Elektrisch, Holz
Abwasser
Klärgrube
Schwimmbad
Ja

Energieverbauch

DPE Wert : 0
Energieeffiziente Unterkunft
energie_schaal
Unterkunft mit hohem Energieverbrauch
Nicht berechnet
Energieverbrauch (Hauptenergiequelle) für Heizung, Warmwasser und Kühlung Messstandard: kWhEP/m².Jahr

Treibhausgasemissionen

GES Wert : 0
Geringer Treibhausgasausstoß
energie_schaal
Hoher Treibhausgasausstoß
Nicht berechnet
Treibhausgasemissionen für die Heizung, die Warmwassergewinnung und die Kühlung Messstandard: kgeqCO2/m².Jahr

Meer weten over dit huis?

Sie denken: Ich möchte vielleicht dieses Haus in Frankreich kaufen? Dann fragen Sie nach weiteren Informationen, ohne Verpflichtung. Bitte verwenden Sie das Kontaktformular auf dieser Seite. Wir helfen Ihnen gerne, den Kauf dieses hauses zu realisieren!

Weitere Informationen
Sie interessieren sich für dieses Haus in Frankreich? Bitte fragen Sie nach weiteren Informationen ohne Verpflichtungen!
Da der Kauf eines Hauses in Frankreich im Auge ist, können diese Angebote auch für Sie interessant sein: